تمدن و فرهنگ ایران -قسمت 2
- سه شنبه, ۱۴ آبان ۱۳۹۸، ۰۶:۳۳ ب.ظ
- ۰ نظر
با سلام خدمت خوانندگان وب سایت رازهای نهفته ...
در ادامه با ما همراه باشید ...
پیش از مادها ( به شکل تمدن)
تمدن جیرفت، تمدن تپه سیلک، تمدن اورارتو، کاسیها، تمدن تپه گیان، شهر سوخته و ایلامیها از تمدنها و حکومتهای باستانی ایران پیش از دوران مادها هستند.
تمدن جیرُفت در استان کرمان در نزدیکی جیرفت و هلیلرود قرار داشتهاست. این تمدن مربوط به ۷۰۰۰سال پیش (پیش از تمدن بینالنهرین) است؛ و به این روش به عنوان کهنترین تمدن خاور شناخته میشود که در دشت خوش آب و هوا و حاصلخیز هلیلرود سکنی داشتهاند.
در این محل چند لوح گلی یافت شده که به خطی هندسی روی آنها مطالبی نوشته شدهاست. با اینکه این لوحها هنوز رمزگشایی نشدهاند ولی در کل میتوانند روایتگر آن باشند که این مردم سازنده خط و زبان بودهاند نه سومریان. پیش از این پنداشته میشد نخستین مخترعین خط، در آغاز سومریان (۳۶۰۰ پ. م) و سپس ساکنان نواحی جنوبی میانرودان و تمدن ایلام در خوزستان باشند
شهر سوخته بقایای شهری باستانی دارای تمدن است که بین شهرهای زابل و زاهدان واقع شدهاست. این شهر در ۳۲۰۰ سال پیش از میلاد پایهگذاری شده و مردم این شهر در چهار دوره بین سالهای ۳۲۰۰ تا ۱۸۰۰ پیش از میلاد در آن سکونت داشتهاند. به باور برخی باستانشناسان این شهر را باید کهنترین شهر جهان دانست چرا که معدود شهرهای پیش از آن، از نظر امکانات و اصول شهرنشینی با آن قابل مقایسه نیستند.
ایلامیان یکی از اقوام سرزمین کنونی ایران بودند که از ۳۲۰۰ تا ۶۴۰ پیش از میلاد، بر بخش بزرگی از مناطق جنوب غربی فلات ایران فرمانروایی میکردند. تمدن ایلام یکی از کهنترین تمدنهای جهان است. ایلام باستان از سواحل خلیج فارس تا جنوب دریاچه ارومیه را شامل میشد.
منتظر پست جدید باشید ...
و به اطلاع همه میرسونم که این اطلاعات از ویکی پدیا در اختیار شما قرار می گیره و اگر هم می خواید این مطالب رو در سایت و یا ر جای دیگه قرار بدید باید ذکر کنید ه این مطالب برای ویکی پدیا هست و استفاده ی شخصی بدون گفتن سایت اصلی جرم محسوب میشه ... با تشکر
- ۹۸/۰۸/۱۴